Tanfolyamok ajándékba

Az ajándékok kiválasztásánál általában a legfőbb szempont, hogy a megajándékozott örüljön neki. Emellett persze sok más szempontot is figyelembe kell venni. Ha valóban szeretnél hasznosat ajándékozni, akkor erre az egyik legjobb megoldás, ha tudást ajándékozol például egy tanfolyammal.

Kinek ajándékozz tanfolyamot?

Elsőkörben kezdjük inkább azzal, hogy kinek nem érdemes tanfolyamot ajándékozni. A kisgyerekek nyilván korukból adódóan nem tudják úgy értékelni a tanfolyamokat, az ajándékozott tudást. Ezért valószínű másfajta ajándéknak jobban örülnek. Minél inkább fejlődnek, érnek a gyerekek, érdemes elgondolkodni egy tudás alapú ajándékokon. A gyerekek 8-9 éves koruktól kezdve (persze azért sok függ attól, hogy milyen a gyermek személyisége) már érdeklődhetnek egy-egy téma vagy terület iránt annyira, hogy ehhez kapcsolódóan találjunk nekik egy megfelelő tanfolyamot. Ilyen lehet például egy rajztanfolyam azok számára, akik szeretnek rajzolni. Fontos ehhez azonban, hogy az érdeklődésük valós legyen. Mert ha nem, akkor csalódás érheti őket az ajándékozásnál. A fiatal felnőtteknek, vagy akár az idősebb korosztálynak is már egészen sokféle tanfolyam közül válogathatunk. Ezek közül a lehetőségek közül szedtünk össze párat.

Milyen tanfolyamot válassz ajándékba?

Ha már kiderítetted, hogy a megajándékozottnak milyen az érdeklődési köre, akkor az alapján érdemes kinézned a tanfolyamokat. Fiatal felnőttek és idősebbek esetében az is jó módszer lehet, hogy kiválasztunk többféle tanfolyamot, és még mielőtt valamelyikre befizetnénk az illetőt, megkérdezzük, hogy melyik az, amelyik a legszimpatikusabb a számára. Ha meglepetésnek szánod, akkor persze alkalmazz valamilyen kerülőutas megoldást. Például mondhatod azt, hogy te szeretnél jelentkezni valamelyikre, csak nem tudod eldönteni, hogy melyiket válaszd és kérd ki a tanácsát, ő
melyiket választaná a helyedben. Mivel ma már nemcsak személyes, hanem online tanfolyamok közül is szép számban válogathatunk, ezért igazából a tanfolyamok tárháza határtalan. Nemcsak itthoni, de külföldi tanfolyamok is szóba jöhetnek.

Ajándék tanfolyam ötletek a teljesség igénye nélkül:

• kreatív, hobbi tanfolyamok pl. jobb agyféltekés rajztanfolyam, ékszerkészítő tanfolyam,
kézműves tanfolyam (pl. kötés, horgolás, hímzés), tánctanfolyam.
• képességfejlesztő tanfolyamok pl. főzőtanfolyam, Excel tanfolyam, nyelvtanfolyam.
• szakmai tanfolyamok pl. közösségi média menedzser képzés, virtuális asszisztens képzés, online marketing képzés, honlapkészítés tanfolyam.
• KRESZ tanfolyam

Ne feledd azonban, hogy mindig olyan ajándékot adj, aminek a megajándékozott valóban örül. Tehát csak olyannak ajándékozz tanfolyamot bármilyen alkalomra, aki valóban szeret és akar is tanulni, fejlődni, új tudásra szert tenni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*