Különleges szarvasgombás finomságok bármilyen alkalomra

Valami egyedit és nem szokványosat keresel egy szerettednek ajándékba? Karácsonyra, húsvétra, születésnapra vagy évfordulóra lepnéd meg a párodat egy különleges fogással? Bár a szarvasgomba vásárlása nem egyszerű, az ebből készült finomságokat könnyedén beszerezheted online, legyen szó fűszersóról, olajról, esetleg mustrárról egyaránt, ezekből mind remek ételek készülhetnek. Ebben a cikkben olyan finomságokat sorolunk fel, amik bármely alkalommal megállják a helyüket. 

Szarvasgombás különlegességek ajándékba

A Forest Kitchen a hazai erdőkben őshonos, gondosan kézzel válogatott szarvasgombákból készített termékeket árulja az érdeklődők számára. Talán nem véletlen, hiszen az élelmiszerből készült dolgokhoz nagyon nehéz hozzájutni, emellett az áruk is igen magas lehet. Szarvasgomba vásárlása már online is lehetséges, azonban főként az ebből készült olajokat és egyéb termékeket lehet beszerezni, amelyek ajándékba is kiválóak. 

Szarvasgombás papardelle

Az egyedi ízvilággal rendelkező gombafajtát nem gyűjtheti akárki, ráadásul nem is annyira könnyű azt megtalálni. Az ára borsos, így önmagában ritkán szerezhető be, viszont például egy szarvasgombás papardelle remek megoldás meglepetés gyanánt. Akár úgy is számolhatsz vele, hogy már elkészíted és úgy teszed az asztalra, attól függően, hogy kiről van szó. Meglepheted egy ízletes étellel a párodat vacsorára, nem kell azonnal egy hatalmas ünnepséget csapni, ha valamilyen alkalom következik. 

A négy tojásos, ízesített szélesmetélt kitűnő minőségű nyári szarvasgomba őrlemény hozzáadásával készült a dabasi Bognár tészta üzemében. A tradicionális hazai finomság kizárólag magyar tojásból és lisztből áll össze, amit most egy kicsit ezzel az igen egyedi ízvilággal rendelkező gombával egészítettek ki. 

Szarvasgombás pesto

Ki ne imádná a tésztaételeket? Ez már az előző finomságnál sem volt kérdés, de a szarvasgombás pestoval készült fogások is legalább ennyire kelendőek. Éppen ezért lehet jó meglepetés egy ilyen kis üvegben kapható, tésztára tökéletes szósz, ami jó megoldás ebédre vagy vacsorára egyaránt. A különleges gombás változat kétféle kalapos gomba, a vargánya és a csiperke, illetve a nyári szarvasgomba és persze az olívabogyó felhasználásával készült. Igazi kuriózum, főleg annak, aki imád enni. 

Szarvasgombás akácméz

Az édesszájú rokonoknak vagy barátoknak lehet, hogy inkább a szarvasgombás akácméz lesz a megfelelő meglepetés. Az illatos akácmézet gondosan válogatott nyári szarvasgombával bolondították meg, ami akár húsokhoz, de bármilyen más ételhez vagy italhoz remek választás. Kisebb és nagyobb üvegben egyaránt kapható, így akár egy ajándékcsomagban is megállja a helyét az 60 grammos kiszerelés. 

Összegezve

A fent említett szarvasgombás fűszerek, olajok, ételek, szószok mind örömet okoznak majd a megajándékozott személy számára. Nem kell a dolgot tehát túlgondolni, elegendő lehet egy kis apróság, ami különleges és máris élvezhető az ünnepi hangulat. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*