Praktikus ajándékok a legkisebbek számára

A legkisebbek számára a készségek fejlesztése, illetve az inger gazdag környezet kiemelten fontos. Ehhez szerencsére ma már számos játékot és egyéb kiegészítőt, vagy lakberendezési tárgyat megtalálhatunk az erre szakosodott boltokban. Az alábbiakban éppen ezért összegyűjtöttük a praktikus ajándékokat a legkisebbek számára, hogy könnyebb lehessen a szülők választása is.

Építő készlet

Az építőkészletek egy klasszikusnak mondható eszközök a gyermekek energiájának lekötésében és elmondhatjuk, hogy miközben szórakozik a gyermek, egyben fejleszti is képességeit.

Építőkészletek terén szerencsére igen széles a választék, így bármely korosztály számára megtalálhatjuk az ideális opciót. A legkisebbek számára a nagy építőelemes szettek lehetnek ideálisak, míg a kicsit nagyobbak már a hagyományos lego, vagy más építő szettekkel is lefoglalhatók.

Babaház

A babaházak a készségfejlesztésekben lehetnek hasznosak, illetve a mozgáskoordináció fejlesztéséhez is jelentősen hozzájárulhatnak. Természetesen a legkisebbek számára ne ma szokványos babaházakat érdemes választani, hanem a kifejezetten kicsiknek készült verziókat, amiket megtalálhatunk például a Little Dutch játék webáruházban is.

Tornáztató

A kisgyermekek esetében a megfelelő fejlődésben kulcs szerepe van a megfelelő mennyiségű mozgásnak. Ehhez egy tornáztató roppant praktikus lehet, hiszen akkor is mozgásra késztetheti és lefoglalhatja a kicsit, amikor a szülő nincs a közelben.

Formabedobók, készségfejlesztő kockák

A kisgyermekek készségeinek fejlesztésére hagyományosan a legjobb eszközök a formabedobók és az összetettebb készségfejlesztő kockák. Ezek segítségével a gyermekek a formákat és a színeket is hamarabb felismerhetik, ami a kognitív képességek fejlődésének szempontjából is fontos tényező.

Gyerekszőnyeg, játszószőnyeg

A gyerekek legtöbbje a földön játszva fejleszti majd képességeit, ezért mindenképp érdemes lehet beszereznünk egy puha, de mégis strapabíró és könnyen tisztítható szőnyeget. Ennek segítségével nem csak a felfázástól óvhatjuk, hanem a szőnyeget magát is tisztábban tarthatjuk, hiszen a gyerekek előszeretettel csinálnak rendetlenséget, ami közben gyakran kosz is keletkezik.

Járássegítő

A járássegítő a tornáztatóhoz hasonlóan a gyermek fizikai fejlődéséhez járulhat hozzá elsősorban, de persze a környezet megismerésében is nagy segítségükre lehet, ami így közvetve más képességeiket is fejlesztheti.

Mesefilm

A háztartások jelentős részében ma már megtalálható egy- vagy ma már több televízió is. Ilyen esetben egy-egy mesefilm kiválóan lefoglalhatja gyermekünket pár órára, így addig mi is végezhetjük tennivalónkat. Ráadásul a kifejezetten kicsiknek készült

Plüss állatkák

Minden csöppség imádja a különböző kis pihe-puha állatkákat, melyeket a babakocsiba és a ház minden pontjára magukkal hordoznának. Ezek nem csak a kötödés kialakulását segítik, ami így a szociális képességeiket fejleszti, hanem a kreativitásukra is jó hatással lehet.

Összegezve

A legkisebbek számára tehát számos praktikus ajándék közül választhatunk, melyek nagy része valamely képességük fejlesztését is szolgálhatja egyben, így mindenképp érdemes lehet beszereznünk párat közülük.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*