Mit pakoljak szüléshez a kórházba?

A szülésre érdemes már a várandósság idején elkezdeni készülődni. Érdemes összepakolni egy táskát, ami a szülésre menet csak fel kell kapni. A szülés izgatott időszaka nem kedvez a praktikus gondolkodásnak. Érdemes ezt a táskát, már az 5. hónapban összekészíteni.

Mi legyen benne?

Mivel bőséges gyakorlati tapasztalatokkal bírunk, összeírtuk a legfontosabb szempontokat, és egy kész táska recepttel is szolgálunk.

Csomag szüléshez a kórházba

Ez az a táska, vagy csomag, amit már akár a várandósság félidejében elkezdünk összepakolni. Kicsit babonából, kicsit praktikumból, „hátha szükség lesz rá” korábban.

A csomag tartalma tőlünk is függ, például, idegen helyen nem tudok aludni a megfelelően magas/kemény/színes párnám nélkül. Akkor egy megfelelő párna megy a csomagba. Muszáj. A szülés eléggé fárasztó és fizikailag is kimerítő. Adjunk meg magunknak minden kényelmet és kényeztetést, amit csak tudunk!

A csomagba részben olyasmi kerül, amire a szülés időszakában lesz szükségünk, részben pedig utána. A szülés után pedig nem csupán nekünk lesz szükségünk dolgokra, de a babának is.

Nézzük részletesen.

Kórházi csomag szülés idejére

Először is a papírjaink kellenek, ami rólunk illetve a várandósságról szól (egészségi állapot, gyógyszerek, stb.).

Aztán, a szülés egy többórás kórházi esemény. Ruhát kapunk, párnát vihetünk. De a lényeg, hogy olyasmit vigyünk, ami segít nyugodtnak lenni, elfoglalni magunkat, illetve tartani a kapcsolatot az izguló rokonokkal. Tehát stresszlabda, zene és telefontöltő legyen a csomagban.

Kórházi csomag szülés után a Mamának

Először is nézzük, mire lehet szükséged néhány napos kórházi tartózkodás esetén? Higiénia (kéztörlő, szappan, domestos törlőkendő, kézfertőtlenítő), kényelem (párna, plusz takaró ha fázós vagy), evés-ivás (evőeszköz, tányér, pohár), fürdés (tusfürdő, törölköző, fogkefe, fogkrém), testápolás (krém), telefonozás szempontjából (töltő).

Aztán jöhet kimondottan a szülés utáni profi csomag. Higiénia: betétek, pót bugyik, intim törlőkendő, papírzsebkendő. A szoptatáshoz fontos lesz a bimbó krém, jó minőségű melltartóbetét és mellbimbóvédő. Császármetszéses szülés esetén haskötőre is szükség lehet.

Kórházi csomag a Babának

Gondoljuk át józan ésszel. Higiénia. Etetés, pelenkázás, öltöztetés, alvás, fotózás. A babát a kórházban a nővérek fürdetik, de erről érdemes tájékozódni előre, hátha mégsem.

Tehát, textilek: Takaró. Textil pelenka több darab, univerzális használatra. 5 részes, komplett babaruha szett. Pelenkázáshoz: min 20-25 darabos pampers pelenka, pampers törlőkendő, popsi krém. Puha babatakaró. Cumi, cumisüveg.

Érdemes néhány kisebb csomagot pluszban otthon összekészíteni, és jól látható helyre tenni. Pót betétek, pót bugyik, pótlepedő, párnahuzat, pót higiéniai kendők. Pót babaruhák, pót textil és pampers pelenkák. Csak arra az esetre, ha több fogyna a kórházban, mint gondolod, és szükség lenne rá. Akkor elég csak megmondani hol van, valaki felkapja és kész, máris viheti hozzád.

Ezen kívül, a kórházban érdemes mindezt egy praktikus tároló dobozban tartanod. Rendezettebb és higiénikusabb lesz így, mint egy táskában újra és újra felforgatni mindent, amikor sem hajolni, sem ülni nem kényelmes.

Ha szeretnél egy készre csomagolt és jó minőségű szülés utáni kórházi csomag kapni, akkor megrendelheted nálunk, és a még szülés utáni eldobható bugyit is találni fogsz a csomagban. Fontos, hogy ebben az időszakban profizmus vegyen körül, és akkor csak a babára kell figyelned.

Még több információ és segítség a Happybabybox.hu webáruházban.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*