Nemesacél gyűrű

A nemesacélból készült ékszerek rendkívül népszerűek manapság. Népszerűségüket alacsony áruknak és időtállóságuknak köszönhetik. Közel sem összekeverendően a bizsu ékszerekkel, melyek hamar kopnak és akár irritációt is okozhatnak. A nemesacél gyűrű éppen ezért egy kiváló választás lehet azok számára akik nem szándékoznak egy kisebb vagyont költeni arany, illetve ezüst ékszerekre.

Mi az a nemesacél?

A nemes acél, az acél egy speciális fajtája, amely más elemek (króm, mangán, nikkel stb.) hozzáadása folytán olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a közönséges acélt valamilyen szempontból (szilárdság, keménység, tűzállóság, elektromos, mágneses sajátságok stb.) előnyösen felülmúlják.

Legfontosabb nemesacélok a nikkel-, króm-, mangán-, wolfram-, vanadin-, szilícium-, kobalt-, alumínium acélok. A vas alapú ötvözetek orvosi történelme több mint 300 évre nyúlik vissza. A korrózióálló rozsdamentes acélt (ami minimum 10% krómot tartalmaz) a 18.században fejlesztették ki. A technika fejlődése folyamatosan forradalmasította ezt az egyedülálló anyagot, míg végül elérte a jelenlegi belső karakterisztikáját.

Antiallergén nemesacél

A nemesacéloknak egy még kifinomultabb fajtája az úgynevezett sebészeti vagy rozsdamentes orvosi acél, amelyet a sebészet területén implantátumként is használnak.

Ezt az anyagában hordozott tulajdonságai teszik lehetővé mivel az összetételének aránya miatt a nikkel teljesen le van kötve és semmilyen nikkel sót nem enged kiválni az anyagból, tehát maximálisan antiallergén fém, nem okoz bőrgyulladást.

Az orvosi nemesacél színe megegyezik az egyszerű rozsdamentes acéléval. A hivatalos anyag elnevezése 316L rozsdamentes acél.

Idegen elnevezése a „316L Surgical Stainless Steel”, amit lerövidítve általában csak mint „Stainless Steel” vagy „Inox” használnak, ami megtévesztő lehet, mivel ez csak az egyszerűbb, nem antiallergén változat elnevezése.

Miért válaszuk a nemesacél ékszereket?

  • olcsóbb mint bármelyik nemesfém
  • tartós mert acélból készült, akár egy életen át is kitartanak
  • nem kopik, nem korrodálódik
  • nem feketedik mint az ezüst, akár gyógyvizes medencébe is mehetünk vele 
  • allergiamentes, nem okoz bőr irritációt
  • sok esetben szebb mint az ezüst, sokan fehér aranynak nézik
  • nagyon népszerű trendi ékszer

Nemesacél ékszerek hátránya

Az egyetlen hátrány, melyet említeni érdemes a nemesacél ékszerekkel kapcsolatban, hogy az acél tulajdonságából adódóan nagyon kemény anyagú ékszerekről lévén szó nehezen alakíthatóak, szemben az ezüstből- és aranyból készült társaikkal.

Amennyiben szeretné meglepni szeretteit, vagy akár önmagát egy gyönyörű nemesacél ékszerrel, akkor érdemes meglátogatnia a kristalyplaza.eu webáruházat, ahol a nemesacél ékszerek széles választékából válogathat, hogy megtalálhassa a legjobb ékszert bárkinek.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*