Milyen kerti kiegészítőt vásároljak ajándékba?

A jó idő beköszöntével a kerti munkák is fellendülnek. Ennek következtében pedig a kertészeti bolond ismerőseink számára tökéletes alkalom adódik, hogy hobbijukhoz illő ajándékkal lepjük meg őket. Éppen ezért a következőkben arra adunk pár egyszerű tippet, hogy milyen kerti kiegészítőt vásároljunk ajándékba, ha ismerősünk kifejezetten szeret kertészkedni.

Kaspók ajándékba

A kaspók olyan kerti kiegészítők, amik minden kertben, vagy ház körül jól mutathatnak. Ehhez azonban mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy ismerősünk kertje, otthona milyen stílusban került berendezésre. Egy modern kaspó ugyanis kevésbé mutat jól egy klasszikus otthonban.

Formailag, anyag terén, vagy épp színben szerencsére igen széles a merítési lehetőség, hiszen kerek és szögletes, élénk és matt színű kaspók közül egyaránt válogathatunk.

Kerti kanna ajándékba

Bármilyen meglepő, de ma már bizony egy locsolókanna nem csak hasznos kellék lehet a kertben, hanem egy divatosnak számító kiegészítő is. Manapság kifejezetten nagy keletje van a retro kialakítású fém kannáknak. Ezek pár kissé nehezebbek, mint a műanyag társaik, de cserébe jóval tartósabbak is egyben, így érdemes lehet egy ilyen kerti kiegészítőn elgondolkodnunk, ha ajándékot keresünk ismerősünk számára.

Kerti rögzítő kellékek

A kertekben bármikor előfordulhat, hogy valamit rögzíteni kell, vagy ki kell kötözni. Erre a gumikötelek tökéletes megoldást nyújtanak, hiszen segítségükkel gyorsan és ami fontos tartósan rögzíthetjük amit csak szeretnénk. Emiatt egy-egy minőségi kerti gumikötél ugyanolyan jó ajándék lehet, mint például egy kaspó, vagy kanna

Kerti szerszámok ajándékba

Számtalan alkalommal találhatunk a barkács és kertész áruházakban különböző kerti szerszámokat kisebb, vagy épp nagyobb kivitelben. Tökéletes lehet gyakorlatilag bármely kerti szerszám, amely nem található meg ismerősünk eszköztárában, vagy ha épp egy sokkal minőségibb verzióval tudjuk meglepni. Ilyen téren tehát egyaránt tökéletes lehet egy:

  • ásó
  • kapa
  • lapát
  • kultivátor
  • gereblye

Napelemes lámpák

A napelemes lámpák esetében számos mérettel és kivitellel találkozhatunk, melyek között műanyag, fém, sőt már fa (bambusz) kivitelekkel is találkozhatunk. Természetesen a kisebb kivitelek jóval olcsóbbak, mint a kifejezetten nagy, fáklya méretű kiszerelések. Mindazonáltal kétségtelen, hogy a modern kerteket az ilyen világító testek kiválóan feldobhatják, főképp egy-egy esti sütögetés alkalmával.

Kerti bútorok ajándékba

A kert ma már elképzelhetetlen kerti bútorok nélkül. Természetesen erre is számos kivitellel találkozhatunk. Az egyszerűbb fa és műanyag bútorok mellett ma már többek között igen népszerű választásnak számítanak az úgynevezett rattan bútorok, melyek tartósak és egyben divatosak. Amennyiben nagy ajándékban gondolkodunk, akkor egy-egy kerti bútor, vagy kerti bútor készlet kiváló választás lehet.

Összegezve: A fenti néhány ötlet alapvetően minden kertben tüsténkedő ismerősünk számára ideális választás lehet. Természetesen előtte a biztonság kedvéért nem árt, ha alaposan utánajárunk, mire is lehet igénye a leendő ajándékozottnak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*