Milyen ajándékot adjak egy szakácsnak?

Az éttermekben álandóan pörög az élet, így a szakácsoknak is jól esik néha egy kis kikapcsolódás. A ritka alkalmakkor, amikor erre lehetőség is adatik jól eshet, egy-egy kedves ajándék is a hosszú robotolás után. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy milyen ajándékot adhatunk egy szakácsnak, aminek adott esetben akár hasznát is veheti. Az alábbiakban erre gyűjtöttünk össze pár opciót.

Ajándékok szakácsoknak

Szinte mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse aki éjjel-nappal a konyhában van. Szakácsnak lenni ugyanis több, mint egy szakma, ez egyvalódi életérzés. Mivel nekik a konyha okoz örömöt, nem egyszerű meglepni őket, de szerencsére nem is lehetetlen. Számukra ajándékot kétféleképpen lehet adni; komolyan vagy viccesen. Az alábbi ajándék ötletek ideálisak lehetnek egy szakács számára:

  • konyhai eszközök,
  • munkaruházat,
  • pólók, galléros pólók
  • kiegészítők.

Konyhai eszköz ajándékba

Egy szakács számára a minőségi konyhaeszközök mindennél többet érnek, legyen szó akár otthoni, akár hivatalos munkavégzésről. Éppen ezért egy minőségi konyhai edénykészlet, vagy egy kiváló késkészlet is tökéletes választás lehet szakács ismerősünk számára.

Ez még inkább igaz, ha ezt még személyesebbé tesszük mondjuk egy egyedi gravírozással.

Szakácsruha ajándékba

Munkaruhák terén szintén sikert arathatunk, ha szakács ismerősünknek keresünk ajándékot. Ugyanis minden hobbi és profi szakácsnak szüksége lehet egy minőségi kötényre, vagy egy komplett szakács munkaruha szettre.

Természetesen ez esetben fontos, hogy minőségi darabokat válasszunk, amit megfűszerezhetünk némi személyes töltettel is, mondjuk egy aranyos hímzéssel a megajándékozott nevével, vagy egy kedves kis rövid üzenettel.

Póló ajándék szakácsoknak

Egy szakács számára a szakácskabát imitáló póló is nyerő választás lehet, de a pocakos urat vagy koponyát ábrázoló felső is ugyanilyen jó választás lehet. A témában azonban a legnyerőbbek talán a különféle feliratokkal ellátott pólók lehetnek.

Ezeknek előnye, hogy egyrészt tükrözhetik ismerősünk életérzését, ugyanakkor nagyon praktikusak is. Jól mutatnak otthon, de máshol is bátran büszkélkedhetnek velük, sőt, némelyik póló hétköznapi viseletre is alkalmas lehet.

Kiegészítők ajándékba

A konyhai eszközökön túl a konyhai kiegészítők is ugyanolyan jó választásnak bizonyulhatnak. Kiegészítők terén például az alábbiak közül válogathatunk:

  • só- bors- és fűszertartók,
  • hőálló kesztyűk
  • szakács sapka
  • kreatív fali táblák

Legyen szó bármelyik fenti kiegészítőről a vicces, kreatív és komoly dolgok is ugyanúgy megfelelőek lehetne. Elsősorban azt kell eldöntenünk ez esetben, hogy a megajándékozni kívánt ismerősünk számára melyik lehet az ideális választás.

Összegezve:

A szakács ismerőseink számára tehát több ideális ajándékötlet közül is válogathatunk. Az ideális ajándék maga pedig leginkább a megajándékozni kívánt személy habitusától és stílusától függ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*