A legfinomabb italok karácsonyra, a likőrtől a ginig

Egyszerűen nem tudsz már mit kitalálni karácsonyi ajándék gyanánt? Akkor ezt a cikket neked írtuk, hiszen olyan finom italokat gyűjtöttünk össze a számodra, amelyek remek kiegészítői lehetnek akár egy meglepetéscsomagnak is. Legyen szó ízesített ginekről, ezekhez kiválóan passzoló fűszerekről, esetleg likőrről, ezeket még könnyedén beszerezhetjük az ünnepek előtti időszakban.  

Karácsonyi alkoholfogyasztási szokások 

Talán mondani sem kell, hogy nincs karácsony alkohol nélkül, főleg a magyarok számára. Amikor összegyűlik a család, akkor nemcsak a finom ételek kerülnek az asztalra, hanem megjelennek a meleg vendégváró italok is. Ez lehet bármilyen különlegesség, esetleg egy egyszerű változat, a lényeg, hogy melegséggel töltsön el bennünket. A legfinomabb kreálmányok lehetnek házi készítésűek, de vihetünk akár ajándékba is egy palackkal a kedvenc alkoholunkból.  

Ízesített ginek 

Manapság már számos ízesített alkoholt, köztük gineket is kóstolhatunk. Nem is beszélve a különleges fűszerekről, amiket ezek ízesítéséhez használhatunk fel. Például a perzsa rózsaszirom fűszerezéshez alkalmas változat egy igazán egyedi növény, amely a hozzáértők szerint minél sötétebb, annál erősebb aromával rendelkezik. Ez a változat, mint gin tonic fűszer, minden esetben tökéletesen teljesít, pontosan ezen okból kifolyólag. Érdemes tehát hozzákeverni egy kicsit az italhoz, hogy élvezhessük ezt a különleges növényt. Amennyiben pedig bevált, nyugodtan rendelhető akár nagyobb tégelyben is, így mindig lesz belőle otthon, ha megkívánnánk egy ízletes gin tonicot. Ajándékba pedig azért is kiválóan alkalmas, mert akár egy meglepetéscsomagba is tehetjük, mellé pedig érdemes választani például egy kézműves alkoholt, amitől biztosan eláll majd az ajándékozott lélegzete.  

Különleges likőrök 

Valószínűleg egyetlen asztalról sem maradhat el a tojáslikőr, amely már önmagában is beillik egy desszertnek, de fogyasztható ételek mellé, de vendégváróként is funkcionálhat. Mi van, ha azt mondjuk, hogy legközelebb érdemes ajándékba is vinned egy ízletes változatot. Nem muszáj tojáslikőrt, hiszen számos egyéb, különleges fajtával is találkozhatunk. Akár csokis, akár fűszeres, akár egy kis mentás likőrről van szó, valószínűleg bármelyikkel levehetjük a megajándékozottat a lábáról.  

Vodka 

Ha vodka, akkor elsőre mindenkinek az oroszok jutnak az eszükbe. Pedig ez a rövidital nemcsak náluk népszerű. Amellett, hogy kiválóan alkalmas önmagában fogyasztásra, számos ízletes változatot készíthetünk belőle. Egy kis citrommal, cukorral és vízzel keverve varázslatos limoncellot tehetünk be a meglepetéscsomagba, vagy pedig fel is szolgálhatjuk azt a vendégek számára. Nem kell tehát minden alkoholnak unalmasnak és hagyományosnak lennie, hiszen pillanatok alatt valami újat készíthetünk belőlük.  

Összegezve 

Ha karácsony, akkor minden asztalon helyet kell kapnia valamilyen alkoholnak. A vendégvárás nemcsak az ízletes fogások és a sütemények felszolgálásáról szól, hanem az ajándékozásról és a kellemes italozásról egyaránt. Ehhez választható vodka, valamilyen likőr, de akár perzsa rózsaszirom is gin tonic fűszerezéshez egyaránt.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*