Három húsvéti ajándék kertészeknek

Vajon mi lehet a legjobb ajándék egy kertész számára? Milyen kerti eszközök vásárlását érdemes meggondolni, ha egy zöldségtermesztőt szeretnének meglepni húsvétkor? Nehéz a döntés, hiszen valódi örömet szeretnénk okozni, ami esetükben nem egyszerű. Ne akarjunk sálat, vagy sapkát rendelni, válasszunk helyette inkább valamilyen szerszámot, esetleg kiegészítőt. Ebben a cikkben megosztunk veletek pár ötletet.

Milyen ajándékoz válasszunk?

Az internetnek köszönhetően manapság már egyszerűbb lehet kertészeti meglepetést választani. Ma már nem kell utazgatni és bejárni az összes áruházat, nyugodt szívvel nézelődhetünk az online kínálatban. Nézzünk meg pár weboldalt, ezt követően pedig a legtöbb esetben már gyorsan találunk választ a kérdésünkre.

Kerti eszközök vásárlása

A kerti eszközök vásárlása esetén jól jöhet bármi, amely megkönnyíti a kinti munkát. Szóba jöhetnek a különböző apróságok, vagy nyeles szerszámok. Ilyen lehet a lombseprű, a gereblye, amikhez a webshopok többségében vehetünk tartót is. Ez könnyebb tárolást tesz lehetővé az eszközök számára. Elgondolkodhatunk továbbá egy kertészeti kesztyűt, amiből egy hölgy számára rendelhetünk színes változatot is. Persze fontos, hogy ne csak a külseje legyen divatos, hanem megfelelő védelmet is nyújtson az esetleges sérülésektől.

Kerti díszítő elemek

Amennyiben nem tudjuk, hogy milyen kiegészítő lenne a leghasznosabb, abban az esetben választunk valamilyen dekoratív elemet is. Ez lehet egy madáritató, egy kerti törpe, vagy éppen a madárház, illetve egy kisebb kút is. Ott vannak még a nagyobb költségvetéssel rendelkezők számára a különböző fapadok, asztalok, vagy éppen függőszékek egyaránt. Ez esetben a pénztárcánk dönti el, hogy mit is adhatunk húsvétra egy kertész számára.

Növények

Nem utolsó sorban jól választásnak bizonyulhatnak a különböző díszes növények. Egyes fajtákból különösen jó meglepetések válhatnak. Szóba jöhetnek a fűszerek, amiket akár az ablakpárkányon is tárolhat majd az ajándékozott. Választhatunk továbbá epervirágot, a kaktuszt, illetve akár levendulát is.

A legjobb egyértelműen valamilyen évelő darab, amik nem száradnak el az idényt követően. Jó vásárlás lehet egy rózsabokor, illetve minirózsa, amit akár konténerben is lehet nevelni. Gondoljuk át alaposan, hogy az adott személynek mekkora hely áll rendelkezésére. Nem vehetünk egy alig pár négyzetméteres kerttel rendelkező számára egy hatalmasra növő fenyőt, hiszen nem tudja majd megfelelően hasznosítani azt.

Összegezve: Húsvétkor sokan gondolkodóba esnek, hogy mivel lepjék meg szerettüket. Egy kertész számára nehezebb a választás, főleg, ha nem vagyunk otthon a kerti eszközök vásárlásának világában. Ebben a cikkben éppen ehhez nyújtunk segítséget, hiszen számos ötlettel segítünk a választásban. Szóba jöhetnek a különböző kiegészítők, a dekoratív elemek, vagy akár a növények is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*