Ha az ovisodat meglepnéd: Milyen ágyneműk léteznek?

Három évesen a gyermekünk eléri az óvodás kort. Ekkor érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon milyen kiegészítőkre lesz szüksége a kicsinek a mindennapokban. A gyerkőcnek fontos, hogy ott is otthon érezhessék magukat, így a legfőbb, hogy az ágyat megfelelően felszereljük a számára. Ezzel megkönnyíthetjük neki a könnyed alvást.

Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen ágyneműk léteznek, amennyiben meg szeretnéd lepni az ovisodat.

Milyen különbség van az ágyneműk anyaga között?

Egy ágynemű anyaga lehet jó vagy rossz a kicsik számára. Mivel ekkor még érzékeny a gyermekek bőre, így érdemes ezt is figyelembe venni, amikor ágyneműt vásárlunk a számára. Több dolog is befolyásolja, hogy milyen anyagból készül a termék. Az ágyneműk fajtájától ráadásul sok minden függ. Amennyiben egy kellemes, gyorsan száradó fajtát választunk, abban az esetben biztosítjuk a kicsik számára a könnyű elalvást és a bőrük szellőzését.

Milyen ágyneműt kerüljünk el?

A legfontosabb szempont, amikor ovis számára vásárlunk ágyneműt, hogy jó legyen a légáteresztő képessége. Ez például nincs meg a szaténnak, így a legjobb, ha ezt elkerüljük. Az anyag fényes, hideg és nem utolsó sorban beszívja a testnedveket, amik miatt hidegérzet keletkezik. Ez egyenes út a nyugtalan alváshoz egy ovisnak.

Milyen a jó anyagú ágynemű?

Vannak azonban jobb fajta ágyneműk. A 100% pamutból készült változattal biztosan nem lövünk mellé. Ezeknek remek a légáteresztő képességük, nem szívják fel és tartják meg a testnedveket, így a gyerkőc nem fázik alvás közben. Amennyiben a mosást követően azonnal kiteregetjük, gyűrődésmentesen szárad, így azonnal vihetjük is vissza az óvodába.

Milyen mintázatú ágyneműt vásároljunk?

Egy pár éves gyermek számára nagyon nem mindegy, hogy milyen mintázatú ágyneműben alszik el. Feldobja az alvás élményét, ha korának és nemének megfelelő darabot választunk. Lehet ez mesefigurás, rózsaszín virágos, báránykás, de akár autós vagy felhős változat is. Az internet miatt már hatalmas a választék az ovis ágyneműk területén.

Fiú ágynemű webshop

Az világhálón több fiú ágynemű webshoppal is találkozhatunk, amikor autós vagy mesehősös termékre keresünk. A fiúk számára fontos, hogy kitűnjenek a lányok közül, ne akarjunk nekik rózsaszín vagy macskás ágyneműt vásárolni. Ismerjük a gyermekünket, így tudhatjuk, hogy minek örülne a legjobban. Lehet ez verdás, katonás, oroszlános, de tulajdonképpen bármilyen fiús változat.

Összegezve:

Három éves kor felett elgondolkodtató, hogy milyen ajándékkal lepjük meg gyermekünket. Ekkor már érdemes hasznos, de érdekes meglepetést adni az ovisunk számára. Ez lehet akár egy ágynemű is, amelyet bármilyen nemű gyerkőcnek vásárolhatunk. Az interneten vannak már fiú ágynemű webshopok is, ezzel egyre könnyebbé téve a szülők életét.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*