Falióra a konyhába

A falióra a konyhában egyszerre hagyomány, és szükségszerűség. Hiába van okostelefonunk, mégis, hányszor nézünk fel egy nap a konyhában a falra, ahol régen, talán még anyukánál otthon, fent van az óra a falon.

A konyhában szükség van a faliórára. csak azon látjuk igazán azt, hogy mennyi az idő, mennyit kell még az ebédnek főni, és mikor kell indulni valahová.

Az sem mindegy milyen falióra van a konyhában. Ennek több, fontos kritériuma is van. Összeszedtük őket, hogy biztosan jó faliórád legyen a konyhában.

Konyhai falióra tulajdonságai

Az első fontos tényező, a mérete. A falióra fent van a magasban, tehát fontos, hogy elég nagy legyen ahhoz, hogy lássuk rajta a számokat és a mutatót.

Lényeges az is, hogy formában és színben passzoljon a konyha stílusához.

Tehát jól látható, szép faliórára van szükségünk. Nézzük a falióra választékot.

Falióra a konyhába – Mechanikus vagy kvarc

Gyakori kérdés, hogy mechanikus vagy kvarc szerkezetű óra a megfelelőbb inkább a konyhában. Igazából ez nem annyira lényeges szempont, mint a méret és a jól láthatóság.

Falióra a konyhába – Fekete vagy színes

A műanyag faliórák közül a fekete a leggyakoribb, de széles a választék a színes órák közül is. Lehet piros, zöld, vagy éppen sárga, a lényeg, hogy a fal és a konyhabútor színével legyen harmonikus.

Persze, az is egy döntés, ha épp ellenkezőleg, a falióra teljesen elüt a fal és a bútorok színétől. Ebben az esetben legalább az biztos, hogy jól látható lesz.

Szokatlan falióra a konyhába

Ajándéknak tökéletes egy szokatlan formájú, vagy éppen egy 24 órás számlappal készült falióra. A használhatósága időbe és megszokásba kerül majd, de az biztos, hogy emlékezetes és örömteli ajándék lesz belőle.

Falióra a konyhába – fából

A műanyag faliórák mellett a natúr fa, vagy cseresznye színű faliórák a leggyakoribbak. Mert remekül passzolnak, a szintén natúr vagy egyéb fa színű konyhabútorokhoz, és a hagyományosabb hangulathoz.

Hagyományos, fa színű órák.

Vintage falióra a konyhába

A vintage életstílus kedvelőinek is találtunk egy szépséges órát. A színe kedves kék, és a mintázata egyrészt konyhai, másrészt pedig a békés vintage jellegzetes képviselője.

Ha van ismerős, aki vintage tárgyakat gyűjt, akkor az ő konyhájába ez lesz a tökéletes falióra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*