Mi kerüljön a céges ajándékcsomagba?

EDITOR:YT/CroppedRiver CLevels-Sat

Egy-egy ajándékcsomag összeállítása nem egyszerű feladat. Ezt valószínűleg mindenki megtapasztalta már, de a cégek esetében ez a probléma nem csak ünnepnapok alkalmával állhat fenn. Esetükben egy nagyobb rendezvény is alkalmat ad, ajándékcsomagok adására. Azonban azok összeállítása komoly fejtörést okozhat, ráadásul az udvariasság határait is érdemes betartani. Ilyenkor joggal merül fel a kérdés, hogy mi kerüljön a céges ajándékcsomagba?

Milyen alkalomra készül az ajándékcsomag?

Az első és legfontosabb kérdés, hogy milyen alkalomra is készül az adott ajándékcsomag. Cégek esetében ugyanis ez széles skálán mozog, hiszen az alábbiak mindegyikére összeállítható egy-egy ajándékcsomag:

  • ünnepnapok (karácsony, húsvét, nőnap)
  • évfordulós dátumok (céges évforduló, dolgozói évforduló)
  • konferenciák, tárgyalások

Magától értetődő, hogy a mindegyik alkalom más-más ajándék összetételt jelenthet, de természetesen ügyeskedve kialakítható egy olyan ajándékcsomag is , mely minden alkalomra elfogadható lehet.

Kinek készül az ajándékcsomag?

Az alkalmon túl, az is könnyen közrejátszhat, hogy kinek is szánjuk az ajándékcsomagot. E téren a vállalkozások a következő lehetőségekkel szembesülhetnek:

  • üzleti partnereknek, beszállítóknak, értékesítőknek szánt ajándékcsomag
  • vásárlók, ügyfelek számára készült marketing célú ajándékcsomag
  • dolgozóknak szánt ajándékcsomagok közül választhatnak.

Nem meglepő módon egy munkavállalónknak szánt ajándékcsomag esetében nem ugyanazok kerülnek a csomagba, mint egy üzleti partner ajándékozása során

Mi kerülhet egy ajándékcsomagba?

Gyakori cégek esetében, hogy marketing célú ajándékcsomagokat készíttetnek, amik az üzleti partnereknek, de akár a vásárlók, ügyfelek számára is átadható csomagreceptet jelent:

Marketing ajándékcsomagok

Az ilyen típusú ajándékcsomagok esetében gyakorta találkozhatunk a logózott ajándékokkal. Tipikusan ilyen a különböző formájú céges logóval ellátott reklám csoki ajándékozása, de a gravírozott toll, feliratos naptár, esetleg egy üveg bor is helyet kaphat ezekben a csomagokban. Utóbbit főképp az üzleti partnerek között szokás belerejteni a csomagba.

Belső céges ajándékcsomagok

Amennyiben „mindössze” belsős ajándékcsomag készítésén gondolkodunk, akkor mindenképp olyan ajándékok összeválogatása javasolt, melyek által az ajándékozott érezheti a megbecsülést és a céghez tartozást. Ezért minden esetben érdemes valamilyen köszönő üzenettel ellátni a kis csomag tartalmát, melyben az áldozatos és kitartó munkát értékeljük.

Ezeken felül a szokásos csokoládé, kisebb gravírozott kütyük (toll, kitűző, emlék plakett), noteszek mellett hölgyek számára esetleg fürdő kellékek (sampon, tusfürdő, illatszer), férfiak számára pedig esetleg ital, egyéb férfias ketyerék kerülhetnek be.

Ünnepi ajándékcsomagok

Ünnepi ajándékcsomagok esetén van talán a legkönnyebb választása a cégeknek is, hiszen rengeteg ünnephez kapcsolód édességgel, üdvözlőlapokkal, italokkal és egyéb ajándékokkal találkozhatunk. Természetesen minden esetben amire mindenképp érdemes odafigyelni az a minőség, hiszen nincs is rosszabb, mint egy rossz minőségű csokoládét, vagy italt tartalmazó ajándékcsomag.

Összegezve:

A megfelelő összetételű ajándékcsomag kiválasztása tehát nem egyszerű folyamat, de szerencsére ma már akár előre összekészített csomagok közül is választhatunk, ráadásul egyes weboldalak külön rendelésre céges csomagokat is készítenek, megkönnyítendő a vállalkozások életét.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*