3 anyák napi ajándék ötlet

Anyák napjára szeretetet adunk ajándékba, amit megpróbálunk ajándékokkal, ötletekkel, odafigyeléssel és gesztusokkal megmutatni.

A legjobb ajándék az, aminek az ünnepelt örül, és passzol a jelenlegi életmódjához. De mi adjunk anyák napjára olyan ajándékot, ami kicsit kizökkenti anyát a hétköznapi pörgésből és segít feltöltődni!

1. Pihenős program

A legjobb ajándék a pihenés. Anyának pihenés kell, legalább néhány perc, teremtsük meg a lehetőségét annak, hogy pihenjen, ha szeretne. Hárítsuk el a kifogásokat, végezzük el helyette a feladatokat, ha kell.

Adjunk neki ajándékba egy masszázst, egy kerti sétát, egy színházi előadást, bármit, ami pihenést jelent a számára. Sőt, szervezzük meg, hogy a következő év minden hónapjára legyen legalább egy ilyen pihentető alkalom.

Pihenésnél többet adunk ilyenkor ajándékba. Az önmagára figyelés perceit, az egészségre való odafigyelés lehetőségét. Én-időt és szeretet-időt.

Erre az anyák napja a legjobb alkalom, hajrá!

2. Feltöltődő hobbi

Amiben az anyák nagy hiányt szenvednek az a szabadidő, a pihenés és a feltöltődés. Ha odafigyelünk, adhatunk anyának egy kis szabadidőt. Ám arra is figyelnünk kell, hogy ezt az időt ne valami más, régóta halasztgatott feladattal töltse és ne is csupán pihenéssel.

Hanem új élményekkel, új hobbival. Mert a pihenés és az egészség második lépcsője a feltöltődés. Erre bizony mindenkinek szüksége van, de leginkább az anyukáknak, akiknek még a gondolkodásmódja is arra van beállítva, hogy első a család, a gyerek, a feladatok.

Ismered a mondást – Anya jól van, mindenki jól van.

Érdemes elvinni egy jóga órára, kirándulásra, vagy biztosítani egy óra nyugalmat, hogy kézi munkázzon, vagy ami csak feltölti őt.

3. Anyák napi ajándék – Valami új

Legyen anyák napi hagyomány minden évben valami új. Egy új hobbi, kisebb-nagyobb utazás, vagy tanulás.

Az új dolgok új idegpályákat mozgósítanak, és újabb oldalát mutatja meg egy-egy embernek, egy-egy lehetőségnek. Az anyukák állandó készenléti és probléma megoldó állapotát, ezt a fajta szellemi fáradtságot, valami pihentetően új dolog képes újrakalibrálni, izgalommá változtatni.

Akár egy új ágyneműhuzat anyák napjára!

Fontos! Az újdonság olyasmi legyen, ami anya számára friss és vagány.

Összegezve

„Ha anya jól van, az egész család jól van.” Az anyák napja remek alkalom arra, hogy anyának pihenést, feltöltődést vagy valami újdonságot adjunk ajándékba. Csupa olyasmit, ami kikapcsolja a megszokásokból. És az a legjobb az ilyen ajándékban, ha Te is vele tartasz, és az idődből is adsz az édesanyádnak. Még rengeteg ajándék ötletet olvashatsz az ajandeklonak.hu weboldalon!

További ajándékokhoz találhat még ötleteket a Falióra a konyhába című cikkünkben.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*