Ajándékok az angol nyelv szerelmeseinek

Rokonaink és barátaink számára kihívás lehet ajándékot választani. Gyakran esünk abba a hibába, hogy túl általános ajándéktárgyat választunk, s ezzel megsértjük a szeretett személyt. Persze a túlságosan személyes meglepetés is konfliktust okozhat.

Érdemes belegondolni, milyen a szeretett személy érdeklődése, és a témakörnek megfelelő ajándékot keresni. Ha például imádja az angol nyelvet és kultúrát, számos lehetőségünk van. Lássuk, milyen ajándékokat adhatunk az angol nyelv szerelmeseinek!

Angolos lakberendezési kiegészítők

A választott tárgy értékétől függően apró figyelmesség, de komoly ajándék is lehet egy angol mintás vagy angol stílusú lakberendezési kiegészítő. A teljesség igénye nélkül lássunk néhány ötletet:

  • angol teáskészlet
  • falióra
  • angol mintás díszpárna, szőnyeg vagy függöny
  • ágynemű angol stílusban
  • angolos ékszertartó

A fenti tárgyakból elérhetők antik stílusú, klasszikus darabok, de modern, például zászlómintás kiegészítők is. Vegyük figyelembe a megajándékozott személy stílusát!

Ajándékok angoltanuláshoz

Amennyiben tudjuk, hogy barátunk vagy rokonunk szívesen tölti idejét nyelvtudása fejlesztésével, ehhez kapcsolódó meglepetéssel is készülhetünk.

Magazin előfizetés

Magyarországon is elérhetőek nagyszerű angol nyelvű újságok, magazinok. Ezek közül némely nyelvtanulóknak készül, megint mások egy bizonyos témához kapcsolódnak. Jó ötlet előfizetést vásárolni szerettünk számára.

Angol nyelvtanfolyam

Vásárolhatunk angol nyelvtanfolyam kupont is az angol nyelv szerelmeseinek. Ez ösztönző lehet, ha tudjuk, hogy tervben van a személyes vagy online angol nyelvtanfolyamra jelentkezés. Valószínűleg hálás lesz a megajándékozott személy, hogy ilyen motiváló ajándékot kap.

Idegen nyelvű előadások

Ha a nyelvtanfolyamot túl komoly ajándéknak véljük, egyszeri színházi vagy stand up comedy előadásra is befizethetjük szerettünket. Ha előre gondolkodunk, magas színvonalú angol előadásokra kaphatunk jegyet a főváros környékén.

Regény angolul

Az olvasásért és az angol nyelvért való rajongás nem mindig esik egybe, de gyakran igen. Ha így van, gyakorlatilag bármilyen izgalmas könyvnek örül a megajándékozott. Ha nyelvtudása még középfoknál gyengébb, akkor inkább könnyített olvasmányt válasszunk számára. Nagyobb könyvesboltokban ebből is bőséges a választék.

Apró ajándékok angolosoknak

Ha a fenti ötletekhez képest apróbb kedvességgel készülnénk, akkor is van választási lehetőség. Az angol nyelv és kultúra szerelmesei örömmel fogadják a következő meglepetéseket is:

  • angol/ London mintás írószerek: füzetek, tollak, ceruzák
  • finomságok: narancslekvár, kekszek, ecetes chips, teák

Hazánkban is vannak olyan boltok és webshopok, ahol ezek a termékek beszerezhetők.

Összefoglalva: Az angol nyelv szerelmeseinek különféle ajándékokat szerezhetünk be. Akár lakberendezés, angoltanulás vagy apróságok témakörében gondolkodunk, a fenti cikkben találunk ötleteket. Döntésünk természetesen a megajándékozott személy stílusának és életkorának függvénye.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*