A legjobb ajándékok ballagó diákoknak

Az általános és a középiskolai ballagás nagy fordulópont a diákok életében. Búcsút mondanak egy közösségnek, melynek részesei voltak. Megünnepelhetik sikereiket vagy maguk mögött hagyják a kudarcokat, és új fejezetet nyitnak.

A család és a barátok kisebb-nagyobb ajándékokkal készülnek a ballagó diákoknak. A mókás lufik és virágok mellé általában további meglepetések kerülnek. Ha nem tudod pontosan, minek örülne a ballagó diák, válogass az alábbi tippek közül! Hoztunk néhány ajándékötletet általános iskolás és középiskolás ballagóknak is!

Ajándékok általános iskolás ballagóknak

Az általános iskolai ballagásra rendszerint kisebb értékű ajándékot szánunk. A diákok örülnek a vicces, ötletes, de hasznos megoldásoknak is.

Baglyos ajándékok

Már az általános iskolai ballagásra is népszerűek a baglyos ajándékok. Ezek ugyanis a tudást és a bölcsességet jelentik, emellett szerencsét is hoznak. Szóba jöhet bagoly szobor, fényképkeret, plüss, vagy akár 3D lámpa is.

Ajándékutalvány

Természetesen sokan adnak pénz ajándékba, és ez valóban praktikus megoldás. Ha azonban sejted, hol szeretné a diák elkölteni a pénzt, ajándékutalványt is adhatsz! Az is jó megoldás, ha többféle utalvánnyal készülsz! Néhány példa:

 • sportbolt
 • hangszerbolt
 • könyvesbolt
 • vidámpark

Mindig az adott diák érdeklődését vedd figyelembe!

Ötletes csokoládé ajándékok

Az édesség is lehet ötletes. Ajándékozhatsz például egy csokoládé virágcsokrot, vagy sminkkészlet formájú csokoládét. A műszaki érdeklődésű fiúknak a szerszám formájú csokoládé is szuper megoldás.

Ajándékok középiskolás ballagóknak

A középiskola elvégzése még fontosabb esemény. Ilyenkor általában komolyabb ajándékkal kedveskedünk a rokon diáknak. Ennek értéke nagyon változó lehet. Sokan kérnek és kapnak elektronikus eszközt az egyetemi tanulmányokhoz. Persze a laptopon és a telefonon kívül is vannak lehetőségek, ezeket gyűjtöttük össze.

Élményajándék

A ballagó középiskolásokban buzog a világ megismerésének vágya. Ezért a következő élményajándékokat szívesen kipróbálják:

 • szabadulószoba
 • élményvezetés
 • lövészet
 • szabadesés szimulátor
 • siklóernyős tandemrepülés
 • repülőgép szimulátor
 • vadvízi evezés

Hasznos tanfolyam ajándékba

Továbbtanuló diákról van szó? Még nem sikerült a nyelvvizsgája? Egy minőségi tanfolyammal is megajándékozhatjuk. Jó ötlet például egy külföldi nyelvtanfolyam, még az egyetem elkezdése előtt. Természetesen az online otthoni angol tanfolyam is jó megoldás, ha úgy látjuk, a másik nem megoldható.

Ékszer ajándékba

Örök klasszikus az ajándék ékszer. Mégis, sok ballagó diák szinte várja, hogy valakitől ékszert kapjon. A lányoknak tökéletes egy köves fülbevaló, karkötő vagy nyaklánc, esetleg ékszer szett. A fiúk esetén a karóra a tuti befutó, de többség örül egy férfias nyakláncnak vagy karkötőnek is.

Utazás ballagásra

Az élményajándékhoz hasonló, ha utazást adunk meglepetésként. Persze ez lehet előre megbeszélt is. Az is jó megoldás, ha egyik családtagtól a repülőjegyet kapja a diák, a másiktól pedig a szállás kupont. Így áll össze a fergeteges ajándék.

Összefoglalva: Általános és középiskolás ballagásra sokféle ajándékot adhatunk a diákoknak. A virág és a lufi mellé különféle élményszerű, hasznos vagy mókás meglepetést készíthetünk. A fenti listából válogatva biztosan mindenki talál kedvére valót.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*