8 népszerű alkoholos pohár ajándékba

alkoholos-poharak

Ha alkoholt iszunk, akkor úgy igazán stílusos, hogy ha a hozzá való pohárból isszuk. Kiváló ajándék ötlet bármilyen alkalomra. Ha tudod a másikról, hogy milyen alkoholt szeret, akkor a megfelelő pohárnak is örülni fog.

Ebben a cikkben nyolc népszerű alkohol típusról és alkoholos pohárról fogunk írni.

Martinis pohár

A martinis pohár általában 8-9 unciát tartalmaz, és a névadó ital felszolgálásához használják. A martinit ginből vagy vodkából készítik, kis mennyiségű keverővel. Más koktélok is felszolgálhatók martinis pohárban a legkifinomultabb megjelenés érdekében.

Rocks poharak

A Rocks poharak, amelyeket Old Fashioned poharaknak is neveznek – a hagyományosan hozzájuk kapcsolódó koktél után kapták a nevüket -, egyfajta alacsony, szilárd talapzatú pohár. Ez tökéletesen megtartja a jeges italok, más néven koktélok és a jéggel preferált szeszes italok hőmérsékletét. Nagyszerű whisky alapú koktélokhoz, single malt whiskykhez és más, például gyümölcsökkel és fűszernövényekkel kevert szeszes italokhoz. De a jégpohár használata egy tiszta szeszes italhoz is tökéletesen megfelel.

Söröskorsók


Ez a leggyakoribb sörivásra használt korsó. Ez a bögre masszív, magas és ideális a sörökhöz, mivel robusztus méretének köszönhetően sok ital fér el benne. Ezenkívül ez a fajta pohár általában magas és hengeres alakú.

Oldalán egyetlen fogantyúval is rendelkezik, ami nagyon kényelmessé teszi, hogy sörivás közben felvehető legyen. Ezenkívül ezek a söröskorsók vastag üvegfalakkal rendelkeznek, amelyek szigetelőként működnek. Ennek eredményeként az ital hosszú ideig hűvösen marad.

Továbbá, néhány ilyen söröskorsónak az egész üvegtestén gödröcskék is vannak. Sokan azt feltételezik, hogy ez a díszítés és a stílus miatt van. A szakértők azonban azt állítják, hogy ezek a gödröcskék segítik az ivót abban, hogy a sör textúráját és tisztaságát szemlélje. Mindenesetre ezek népszerűek, mivel stabilak, gyönyörűek és könnyen kezelhetők. A söröspoharak vásárlása könnyen megoldható online webáruházból.

Borospoharak

A különböző típusú borokat is meg lehet különböztetni poharak szempontjából.

Vörösboros pohár


A vörösborhoz való poharaknak nagyobb, kerekebb tállal kell rendelkezniük, hogy a bort könnyedén megkeverhessék, és segítsék a levegőztetését. A hosszú szár emellett távol tartja a kezet az italtól, hogy az ne legyen túl meleg.
Példák: Pinot Noir, Syrah.

Fehérboros pohár

A fehérboros poharaknak kisebb a szájfelülete, ezért kisebb felületet kell levegőztetni, hogy a bor ne oxidálódjon túl gyorsan. Ez azért van, hogy megmaradjanak a könnyedebb, finomabb jegyek, amelyekkel a fehérborok általában rendelkeznek.
Példák: Chardonnay, Sauvignon.

Fuvolapohár


A pezsgőnek még kisebb felületre van szüksége, mivel ez segít megőrizni a buborékokat, és megakadályozza, hogy túl gyorsan ellaposodjon. Innen a fuvolapohár, magas, vékony táljával és kis szájával. Pezsgőkoktélokhoz is használják.
Példák: Pezsgő, Prosecco, Bellini.

Koktélos poharak

A koktélokkal kapcsolatban számtalan kísérletezés lehetséges, és mint a parti házigazdája, kreatív lehet a koktélok felszolgálásában. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejtenie: létezik egy klasszikus, hagyományos koktélospohár, amely egy fordított kúp alakú tál, és leginkább a Martinihoz társul. Ezt a poharat a jég nélkül felszolgált koktélokhoz használják, és a koktélnak olyan finom aromákkal kell rendelkeznie, amelyek közvetlenül és bőségesen elérik az italozó orrát.

Mint már említettük, a koktélokhoz a highball poharak és a jégpoharak is ajánlottak, a szeszes ital vagy szeszesital és az alkoholmentes keverék arányától függően. Vannak speciális poharak is, mint például a kupé, a rézbögre, a Margarita pohár, a hurrikán pohár és még sok más, amelyek speciális koktélkeverékekhez készültek.

Highball pohár és Collins pohár


A legtöbb ember gyakran feltételezi, hogy a highball pohár és a Collins pohár ugyanaz. A Collins és a Highball pohár között azonban észrevehető különbség van. Piacentini szavai szerint: “A Highball egy magas, vékony pohár. A Collins csak egy magasabb pohár”.

A Collins poharakból való ivás célja, hogy ezek általában néhány unciával nagyobb mennyiséget tárolnak, mint a highball poharak, az előny itt a plusz magasság.

Mindkét pohár magas és kémény alakú. Ezek ideálisak olyan likőrök és koktélok fogyasztására, mint a klubszóda, a whisky és a gin and tonik. Használhatja ezeket zúzott jégből készült tiki italok készítéséhez is.

Nos, attól függően, hogy mekkora mennyiségű alkoholt tud meginni, és milyen céllal kívánja az italt fogyasztani, beszerezhet egy highball poharat vagy egy Collins poharat. Aki erősen szereti a whiskyt, annak a Tom Collins pohár is remek választás! Ha érdekelnek az alkohollal kapcsolatos ajándékok, akkor A legjellegzetesebb ginek ajándékba című cikket is ajánljuk.

Számos alkoholos és egyéb más poharat is vásárolhatsz a Bareszkozok.hu webshopban.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*