5 praktikus meglepetés gyermekek számára

A néhány hónapos babák minden meglepetésnek örülnek, könnyű lekötni a figyelmüket. Ezért amikor ajándékot választunk számunkra, szinte ránk szakad a lehetőségek tárháza. Színes, zenélő, villogó és egyéb meglepetéseket választhatunk. Akármilyen szép és drága is azonban az ajándék, ha nem elég praktikus, s nem fejleszti a gyermeket. Ha úgy érzed, elvesztél a kínálatban, mutatunk 5 praktikus meglepetés játékot gyermekek számára!

1. Zenélő bébi járássegítő

Az első önálló lépések hatalmas energiákat mozgatnak meg a babában. Ilyenkor a legtöbb gyermek nagyon lelkes, emiatt folyamatosan esik-kel. Gyakran próbálnak a berendezésbe kapaszkodni, mely további szerencsétlen fordulatokhoz vezet.

Praktikus megoldás egy járássegítő, melyet a kicsi maga előtt tolhat. Így gyakorolja az egyensúly megtartását, mégis nagyobb biztonságban van. A kicsik imádják színes gombjai és a zenélő funkció miatt!

2. A praktikus kesztyűbáb

A hagyományos játékok is lehetnek praktikus meglepetések. Egy aranyos kesztyűbábnak nagyon örülnek a gyermekek. Igazi meglepetés, ha kedvenc meseszereplőjük vagy állatuk mintájára készül a báb! Mi több, a következőkben fejlődik a gyermek, ha ezzel játszik:

  • finommotorika
  • szókincs
  • memória
  • képzelőerő

Praktikus közösségépítő is a kesztyűbáb, hiszen a szülők vagy a nagyobb testvérek bábozhatnak a kicsiknek. Ráadásul a báb elkészítése is lehet családi program, ha nem szeretnénk megvásárolni.

3. Praktikus virág alakú fürdőjáték

Bármilyen fürdőjáték izgalmassá és élvezetessé teszi a fürdést. Egyik kedvelt darab színes virágokat ábrázol, locsolókannával. Amikor a gyermek meglocsolja, forognak a virágok. Praktikus ez a játék, hiszen a kádra is felakasztható. Nemcsak a kézügyességet fejleszti, de a virágok gondozását is modellezheti segítségével a kisgyerek.

4. Meglepetés bébi játszószőnyeg

A gyerekek imádnak a földön játszani. Érdemes ezért több szőnyeget is beszereznünk, nehogy megfázzanak. A legjobb, ha kimondottan babáknak való játszószőnyeget vásárolunk, mely kupolával is rendelkezik. Innen különféle kedves játékok, figurák lógnak, melyek nagyon érdeklik a babát. A mozgástól erősödik a gyermek izomzata. Miután pedig elfáradt, a szőnyegen nyugodtan pihenhet tovább.

5. Meglepetés alváshoz: zenélő pingvin

A zenélő és világító játékok megkönnyítik az altatást. Az ismerős dallam, melyet egy ilyen figura, például pingvin ad ki, megnyugtatja a gyerekeket. Ráadásul maga a játék egy aranyos plüss, mely halvány fényt bocsát ki. Egy ilyen kedves játék mellett biztosan nem fél elaludni a baba.

Tipp: Igyekezzünk inkább minőségibb játékokat választani, így biztonságban tudhatjuk gyermekünket! Winfun játékok ára például nem a legalacsonyabb kategóriában mozog, de biztosan élményteli perceket nyújtanak gyermekünknek, kockázat nélkül.

Összefoglalva: Rengeteg játék közül választhatunk babák számára. Ha praktikus meglepetést szeretnénk, válasszuk a fejlesztő, többfunkciós játékokat! A különféle napi tevékenységeket is praktikusan segíti 1-1 bevált játék.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*